Naast boeken schrijf ik regelmatig columns voor tijdschriften (zoals Fiets magazine, Transition) en websites (bijvoorbeeld PsyBlog HetisKoers of HRcommunity). Via de homepage en social media blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen!

Interesse in een artikel voor jouw site of magazine? Neem contact op!

Het Raadsel van het Ik (2023)

In Het raadsel van het ik duik ik diep in de vraag wie we zijn. Hoe vaak hoorde ik wel niet dat 'je gewoon jezelf moet zijn'? Alsof dat iets eenvoudigs is... Bij mij riep dat vooral de vraag op: kan dat wel? Kunnen we onszelf wel écht kennen? Als we een beeld hebben van wie we zijn, komt dat dan wel overeen met wie we écht zijn? En bestaat er wel een 'écht' ik? In dit boek probeer ik deze vragen over het 'ik' te beantwoorden door wetenschappelijke inzichten uit verschillende vakgebieden, zoals de psychologie, filosofie en sociologie, te combineren. Het is een tegelijkertijd diepgaand als toegankelijk boek geworden. 

Leven in Cadans (2018)

Mijn tweede boek ontstond vanuit een missie: hoewel veel mensen sporten, en sporten goed voor je geest kan zijn, merkte ik juist dat men nogal eens op de verkeerde manier met de sport bezig is. Daardoor raakt iemand bijvoorbeeld eerder meer, dan minder gestresst. Hoe kan sporten dan WEL bijdragen aan de geestelijke gezondheid? Dat wilde ik uitzoeken. Ik ondervroeg honderden mensen, sprak met onder anderen Loes Gunnewijk, Nynke de Jong, Mariska Tjoelker, Joop Zoetemelk, Herman van der Zandt, om deze vragen te beantwoorden.  

De Verborgen Motor (2015)

In 2015 verscheen mijn debuut, dat inmiddels aan de 8e druk toe is, en in 2016 ook in het Engels verscheen (The Hidden Motor).

Wat motiveert wielrenners, en wat doet dat met hun prestaties? Waar komt de angst voor het afdalen vandaan, en hoe kom je er vanaf? Waarom bezwijken sommigen onder druk, maar anderen niet? Waarom is fietsen in je eentje mentaal zwaarder dan in een groep? Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en interviews met wielrenners als Gert Jakobs, Henk Lubberding en Tom Veelers worden dergelijke vragen beantwoord. Thema's als macht, motivatie, wilskracht en teamspirit komen aan bod.