Martijn boeken als Spreker

Regelmatig geef ik presentaties bij bedrijven, of lezingen voor verenigingen en culturele instellingen. Opdrachtgevers waren bijvoorbeeld Volandis, de Fietsersbond, FrieslandCampina, Stater, het NOBCO, de Haagse Hogeschool, en BikeMotion.

Als docent werk(te) ik voor de Vrije Universiteit Amsterdam (consumentenpsychologie/marketing), AOG business school (Identiteit/Motivatie), NCOI (Sportpsychologie), NTI, LOI, University College Utrecht, en de Universiteit Twente.

Hieronder een overzicht van onderwerpen waar ik regelmatig over spreek. Maar een presentatie is maatwerk; dus de inhoud wordt altijd in overleg afgestemd. Mij boeken als spreker? Stuur me een bericht!

Identiteit & het Zelf

Wie ben 'IK'? Iedereen kan deze vraag beantwoorden, maar komt dat antwoord overeen met wie je écht bent? Kunnen we onszelf wel écht kennen? En bestaat er wel een 'écht' ik, een ware zelf? Sinds 2016 onderzoek ik wat persoonlijke identiteit is, en het zelf. Mijn boek met het antwoord op deze vragen, en waarin ik een volledig overzicht geef van de vele verschillende visies uit de psychologie, filosofie, en sociologie over wat ons maakt tot wie we zijn, is bijna afgerond. 

In een lezing neem ik u graag mee naar hoe mensen één van de belangrijkste levensvragen kunnen beantwoorden; wie ben ik? Ook kan ik hier een hele lesdag, of serie lezingen over verzorgen; in dat geval kunnen we echt de diepte in gaan!


Psychologie van presteren 

Wat zorgt ervoor dat iemand optimaal kan presteren? Hoe kan iemand omgaan met de druk om te moeten presteren? Op welke manier kunnen we onszelf en anderen gemotiveerd houden? Wat is het belang van zelfvertrouwen bij topprestaties? Of hoe moeten we doelen opstellen om het beste uit onszelf te halen (hint: de jaarlijkse 'targets' die bedrijven gebruiken werken niet)?


Specifiek voor sporters geef ik lezingen over de mentale kant van presteren, en hoe inzichten vanuit psychologisch onderzoek in de praktijk zijn in te zetten. Ook kan ik dit in de vorm van een training doen, waarin sporters actief aan de slag kunnen. Ook voor bedrijven zijn deze vragen ontzettend relevant natuurlijk; aan de hand van voorbeelden uit de topsport kan ik in een presentatie uitleggen hoe we optimaal presteren zonder er aan onderdoor te gaan.


Fietsen & mentale gezondheid 

Fietsen is hardlopen is gezond, en goed voor de geest. Maar waarom eigenlijk? En is dit wel voor iedereen zo? Gebaseerd op mijn boek Leven in cadans vertel ik wat de mentale gevolgen van duursporten zijn. En vooral ook; op welke manier kun je het beste met sport bezig zijn om het adagium 'Een gezonde geest in een gezond lichaam ' op te laten gaan?Klassiekers in de psychologie 

De psychologie zit vol verhalen en fascinerende baanbrekende en soms omstreden onderzoeken. In een lezing of lesdag licht ik de hoogtepunten eruit. We gaan van nul tot nu, waarbij u bovendien inzicht krijgt in de belangrijkste gebieden in de psychologie.